Kémiai hámlasztás

kémiai hámlasztás

Kémiai hámlasztás

Kémiai hámlasztás – bőrfiatalítás lézeres beavatkozás nélkül

Hatékony bőrfiatalítás lézeres beavatkozás nélkül! Nem csak a modern technika képes csodákra!

A kémiai hámlasztás a bőr megújításának hatékony módszere, amellyel kezelni lehet a felszínes  ráncokat, hegeket és a pigmentelváltozások bizonyos típusait. Igen látványos eredményt hozhat a  pattanásos bőr kezelése esetén a kémiai hámlasztás, mivel tisztítja és beszűkíti a pórusokat, halványíthatja a pigementfoltokat.

A kémiai hámlasztás elsimítja a bőr egyenetlenségeit, eltávolítja a bőr károsodott rétegét. Az eltávolított réteg helyére természetes, fiatalos és sima bőr nő. A hámlasztás segíthet a szőrtelenítéssel gyakran együtt járó szőrbenövések kezelésében is. Ezért ajánljuk férfiaknak is – és nem csak – a szakáll benövő szőrszálai ellen.

A kémiai hámlasztások olyan kezelések, amelyet ha valaki egyszer kipróbál, akkor szinte biztos, hogy beleszeret. 

Önmagában vagy egyéb kezelésekkel kombináltan használjuk. 

Nincs olyan korosztály akinek ne lenne szüksége peelingre. 

A kémiai hámlasztás során a bőr felső rétegeinek eltávolításával tulajdonképpen kontrollált sebgyógyulást indítunk be, így késztetve a bőrt megújulásra, regenerációra és a bőrben található  kollagén átrendeződésére.

A hámlasztás erősségétől függ a mélység, illetve a végeredmény. Megkülönböztetünk felszínes, középmély és mély hámlasztást.

Különböző hámlasztások léteznek a használt hatóanyagoktól függően is, minden esetben bőrtípust és bőrproblémát figyelembe véve választunk peelinget.

Felszínes peeling

A glikolsavas hámlasztás során a glikolsav stimulálja a hámlás természetes folyamatát és sejtmegújító hatása van.

A glikolsav természetes sav, melyben vitaminok, ásványi anyagok találhatók. A kollagénszintézishez szüksége van a szervezetnek ezekhez az anyagokhoz. A glikolsav semlegesíti a bőrön található toxikus anyagokat, antioxidáns hatással rendelkezik, segít oxigenizálni és energetizálni bőrünket. A glikolsav alkalmazásával bőrünk frissessége fenntartható, és segít megelőzni a fénykárosodás által bekövetkezett bőröregedést.

A glikolsav megtalálható a természetben: a nádcukorban, az ananászban, a szőlőben és más gyümölcsökben.

Az aknés bőrtünetek javulnak.

A kezelést követő hámlás minimális, alig észrevehető, a napi tevékenységekbe tökéletesen beilleszthető,  akár ebédidőben elvégezhető:)

Az ezzel végzett hámlasztás simább, ragyogóbb arcbőrt eredményez úgy, hogy a beavatkozás után rögtön végezhetjük a mindennapi tevékenységünket.

Közepesen mély peeling

Leggyakrabban alkalmazott hatóanyaga a triklór-ecetsav.

A hámlás erőteljesebb, de jól kontrollálható, cserében az eredmények is nagyon látványosak és tartósak.

A hámlasztás eredményeként a legfelső bőrréteg megújulása mellett a kötőszöveti rostok újratermelődése is fokozódik

A triklór-ecetsavas (TCA) kémiai hámlasztó kezelést azoknak ajánljuk, akik felületes ráncaiktól vagy pigmentfoltjaiktól szeretnének megszabadulni. Az öregségi foltokat eltünteti, és a felületi egyenetlenségek kisimítására is kiváló. A kívánt eredmény eléréséhez a hámlasztást ismételni kell.

Ez a kezelés már a bőr mélyebb rétegeit érinti, de a hámlasztást követően követően a bőr hamar regenerálódik.

A középmélységű kémiai hámlasztás után is elegendő 3-4 nap az otthoni gyógyuláshoz.

A kémiai hámlasztás előnye, hogy a kezelés fájdalommentes! Noha  egy enyhe csípő érzést tapasztalható, ez azonban villámgyorsan elmúlik.

A kémiai hámlasztás eredményképpen a kezelés után alkalmazott krémek sokkal könnyebben és hatékonyabban szívódnak be a bőrbe.

Már egy kezelés is látványos eredményt hoz!

De két- három kezelés is szükséges lehet a megfelelő hatás eléréséhez. 3-4 hetente lehet a kezeléseket ismételni.

Kinek ajánljuk?

A terápiás lehetőségek széles spektruma miatt a kémiai hámlasztásra minden korosztálynak szüksége lehet akár önmagában, akár más esztétikai beavatkozással kombinálva. Mindenkinek ajánljuk, aki szeretné megóvni vagy javítani bőre állagát, lassítani az öregedés jeleit, vagy jeles alkalmakra ragyogóvá, üdévé szeretné varázsolni a bőrét.

Hogy mely kezelés az Ön számár legmegfelelőbb?

A bőrgyógyász feladata a bőrtípus, bőrállapot felmérése, egy fénykárosodott bőrön az egyes elváltozások felismerése, és az ennek megfelelő hatóanyagtartalmú és koncentrációjú peeling kiválasztása.

Kérjen konzultációs időpontot!

Share this post