Arckezelések

Botox kezelés

Melyek a Botox kezelés leggyakoribb alkalmazási területei?

  • Ráncok kezelése
  • Fokozott izzadás kezelése
Ráncok kezelése

Homlokon lévő ráncok, szemöldökök közötti ráncok, orrgyöki ráncok, szem körüli ráncok (szarkalábak), felső és alsó ajak körüli ráncok, hosszanti nyakredők kezelésre. A Botox kezelés nem ráncfeltöltés! A több szúrással beadott botox injekció hatását a mozgató idegvégződéseken az ingerület-átvitel akadályozásával fejti ki, ezáltal gátolva a beadás helyén lévő izmok illetve verejtékmirigyek működését, így a ráncokat okozó izmok bénítása révén érhető el a ránctalanító hatás.

A Botox injekciós ránckezelés világszerte a legtöbbször végzett esztétikai beavatkozás. A kezelést botulinumtoxin befecskendezésével végezzük.

Előnyt jelent alkalmazásában , hogy könnyen, gyorsan, és szinte fájdalommentesen injektálható, és hatásos olyan területeken is, ahol a más kezelésekkel nem, vagy csak korlátozottan lehetett segíteni.

Mi is az, és hogyan hat a Botox kezelés?

A Botox beadása egyszerű, csaknem fájdalommentes injekciós kezeléssel történik. A Botox kezelés nem ráncfeltöltés! Hatását a mozgató idegvégződéseken az ingerületátvitel akadályozásával fejti ki, gátolja a beadás helyén lévő izmok illetve verejtékmirigyek működését.

A botox kezelés hatására a ráncok kisimulnak, az izzadás csökken, vagy megszűnik. A blokkoló hatás általában 6-36 óra múlva már látszik, a teljes hatás kb. egy hét alatt fokozatosan alakul ki. A Botox kezelésnek általában 3-4 honapig tart a rácnsiímitó hatása, 6-8 hónapig pedig az izzadáscsökknető hatása.

Ez idő alatt azonban a botox kezelés gátló hatása fokozatosan gyengül. A botulinumtoxinos kezelés tartósságában eltérések lehetnek, amelyek adódhatnak az egyéni szervezeti reakciókból, illetve az alkalmazás helyétől. Ismételt botulinumtoxinos injekcióknál megfigyelték a hosszabb ideig tartó hatást.


Hallott már a Baby botoxról?

A kevesebb néha több!

Kattintson!


A Botox injekció alkalmazása szakember kezében teljesen biztonságos. A korábban arcidegbénulás és kancsalság esetén alkalmazott botulinum toxin esztétikai felhasználását 2002-ben engedélyezték az USA-ban. Jelenleg a Botox injekció világszerte a leggyakrabban használt szépészeti beavatkozás. Sok millió kezelést végeztek már vele

Külön biztonságot jelent, hogy a Botox hatóanyaga egy nagy fehérje molekula, így a toxin a beadás helyén képes maradni, és kizárólag ott fejti ki hatását.

 

A Vistabel (Allergan) a Botox esztétikai célra, ráncok kezelésre az Európai Unióban (így Magyarországon is) külön törzskönyvezett készítménye, mely ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza mint a Botox.

 

 

A Botoxnak nincs semmiféle károsító hatása. Megfigyelték, hogy akár több mint 10 éven át folyamatosan kezelt pacienseknél a hatás elmúlása után is teljes izomfunkció maradt vissza. Ennek oka, hogy az eredetileg blokkolt idegvégződések regenerálódnak. A mimika jól megtartható, mert csak részleges kezeléseket szoktunk alkalmazni, azaz nem bénítjuk le teljesen az izmokat.

 

 

 

A Botox hatóanyagot fiziológiás sóoldatban történő hígítás után nagyon vékony tű segítségével injekciózzuk be a kezelt területen a megfelelő pontokon és mennyiségben szükség szerint mélyebben az izomba, illetve felületesebben, a bőr alá. Ez néha kisebb kellemetlenséggel, fájdalommal járhat, melyet érzéstelenítő krémmel, fagyasztással lehet csökkenteni. Az injekció beadásakor a paciens ülő helyzetben van.

 

A beadás helyén érdemes az érintett arcizmokat 30-60 percig mozgatni, a toxin jobb eloszlása érdekében. Injekciózás után 5 óráig lefeküdni nem szabad, hogy a toxin ne vándoroljon el. A területet nem szabad masszírozni. Három hónapnál korábban nem javasolt újabb kezelést végezni, kivéve ha a gyengébben kiváltott hatást szeretnénk erősíteni.

Kinek nem javasolt a Botox kezelés?

Bármilyen ideg-izom betegségben csak nagy körültekintéssel alkalmazható a kezelés. Terhesség és szoptatás alatt nem lehet Botoxot adni.

A Botox kezelés biztonságos és hatásos módszer esztétikai indikációval is, helyes alkalmazása mellett általában kevés komplikáció fordul csak elő és azok is enyhék. Ha a beadás helyéről a hatóanyag elvándorol, akkor a közelben lévő, izomzatban isgyengülést okozhat. Ezek a mellékhatások spontán rendeződnek néhány hét alatt. A szúráspontoknál kialakulhat duzzanat, bevérzés mely néhány nap alatt rendeződik

  • +36 1 200 11 81
  • +36 30 472 2340
Fokozott izzadás kezelése

Fokozott izzadás, izzadás megszüntetése Botox injekcióval: hónalj izzadás, tenyér-talp izzadás elleni kezelés.

A túlzott izzadás megszüntetésére a Botox verejtékmirigyeket stimuláló ideget bénító hatását használjuk ki.

A túlzott izzadás kezelése ideális megoldás mindazoknak, akiket zavar a verejtékezés akár a nyári napokon, akár a stresszes helyzetekben, vagy verejtékmirigyei – függetlenül az időjárástól – zavaróan fokozott aktivitást mutatnak.

Előtte:

A kezelés előtt ki kell deríteni, hogy áll-e valamilyen belszervi betegség,( pl. pajzsmirigy vagy más endocrin betegség ) a kóros izzadás hátterében. Ilyen esetben nem a Botox injekció hanemennek kezelése szükséges. A kezelés nem végezhető gyulladt bőrfelületen.

Utána:

 A kezelést követő 24 órában vigyázzunk a kezelt testfelületre, ne púderezzük, ne vigyünk fel dezodort! Ezt követően a megszokott módon tisztálkodhat a páciens.

 

A kezelés eredménye a páciensek 80%-ában már 1 hét után jelentkezik. A verejtékezés csökkenésének mértéke vizsgálatok szerint 50-80%-os és ez 6-8 hónapig fenn is marad.

Kérjen időpontot!

Válogasson egyéb kezeléseink között