Testkezelések

A fiatalság megőrzésének, a szépség és egészség megtartásának vágya évezredek óta fontos mozgatóerő. Napjainkban nagyon nehéz eligazodni a sokat ígérő új eljárások, terápiák között, melyek karcsúságot, fittséget, a felesleges kilóktól, centiktől való szabadulást, ápolt, szép bőrt ígérnek.  

 

Egészségközpontunkban két olyan hatékony alakformáló eljárást alkalmazunk, melyek kíméletesen, természetes anyagok felhasználásával fejtik ki hatásukat.

 

A GUNA (Italian leader of Homeopathy) közel 20 év tapasztalatát összegezve dolgozta ki a Fiziológiás Szabályzó Gyógyászat elméletét és gyakorlatát. Olyan speciális eljárásokról van szó, melyek során homeopátiás készítményeket juttatnak a bőr alá mezoterápiával (tűs vagy tű nélküli, elektroporézises megoldással), és ezt kombinálják szájon keresztül bevihető „anti-aging” vagy lúgosító (detoxikáló) homeopátiás készítmények alkalmazásával, melyek az egész szervezetre fejtik ki hatásukat.

 

Biológiai Esztétikai Gyógyászat részei:

  • Bioshaping – Biolifting

  • Cellulitkezelés mezoterápiával

Bioshaping – Biolifting

Bioshaping

Mezoterápiás zsírbontás, bőrfeszesítés és cellulitkezelés a szervezet méregtelenítésével kombinálva a GUNA homeopátiás hatóanyagainak felhasználásával.

A Biológiai Esztétikai Gyógyászat a külsőleges „bio” megoldásokon kívül az egész szervezetre próbál hatással lenni.

A bioshaping során lipolízis, vagyis zsírbontás történik, majd a lebontott zsírsejteket, szöveti anyagcsere termékeket, szövettörmelékeket (cellulit) a homeopátiás hatóanyagok által beindított méregtelenítő folyamat szállítja el. Így fokozódhat a kollagén és elasztin rostok képződése, amely tónusfokozódást eredményez. A narancsbőrös, zsírlerakódott területek újra vékonyabbak, simábbak lesznek, s az egész test karcsúbbnak, fiatalosan feszesnek tűnik majd.

A mezoterápiás kezelések injekciós beadási helyei megfelelnek az adott régió akupunktúrás pontjainak és/vagy a ránc vonalának, ill. lokális zsír területének. Az injekció nélküli mezoterápiás kezeléseket elektroporátor segítségével végezzük.

Nem szabad elfelejteni, hogy a helyi zsírfelhalmozódás folyamata mögött a szervezet egyensúlyi törekvésének megbomlása áll. Ezért a helyi zsírtöbbletet komplex problémaként kell kezelni. A Guna-módszer (Fiziológiás Szabályzó Rendszer) nem csupán a mezoterápiás zsírbontást javasolja az alakformáláshoz, hanem párhuzamosan egy belső (szájon keresztül, cseppek formájában alkalmazható) homeopátiás kúrát is csatol. Így elkerülhető, hogy a lebomló zsír és távozó cellulit megrekedjen a nyirokrendszerben, és gyulladást provokáljon. Tehát a BIOSHAPING eljárás egy teljesen biztonságos, ellenőrzött és hatékony módszert ad a Biológiai Esztétikai Gyógyászat keretein belül.

A BIOSHAPING módszerével a hölgyeknél és a férfiaknál is igen látványos alakformálást lehet elérni, a legproblémásabb területeken (pl. toka, kar, térd környéke, köldök körül) is. Továbbá egyes betegségek, vagy gyógyszerkúrák után kialakult lokális zsírlerakódások (pl. szteroid mellékhatásként jelentkező bölény hát) megszüntetésére is alkalmas eljárás.

Bioshaping kezelés a gyakorlatban:

  1. Bioshaping hatóanyag (homeopátiás) bevitele tűs vagy tű nélküli mezoterápiával – a beviteli módot a páciens választhatja meg!
  2. Javasolt egy “GUNA-method” tisztító kúra (szájon keresztüli homeopátiás cseppek)

Egy-egy bioshaping kezelés 30-45 percet vesz igénybe. A megfelelő hatáshoz minimum 5 alkalom szükséges.

Biolifting

Mezoterápiás bőrfiatalítás, és a sejtöregedés lassítása GUNA homeopátiás készítmények kombinációjával.

Cellulitkezelés mezoterápiával – injekciós zsírbontás

Sokaknak okoz gondot a comb és a fenék területén megjelenő “narancsbőr”. Ennek kezelése a kötőszövet stimulálásával történik. Egy nagyon vékony injekciós tűvel, csaknem fájdalommentesen juttatjuk a hatóanyagot a zsírszövetbe. Ennek hatására a zsírsejtek kisebbek lesznek, illetve feloldódnak. Ezzel egy időben fokozódik a vénás és a nyirokkeringés, mely segít a lebomló zsírsejtek, valamint a felesleges szöveti folyadék eltávolításában.

Általában 10-15 db, heti rendszerességgel megismételt mezoterápiás kezelés szükséges a megfelelő eredmény eléréséhez.

Helyi zsírbontás 

Bizonyos testtájainkon a sportolás ellenére sem tűnik el a felesleges zsír. A cellulitisz kezelésénél leírt módon a zsírszövetbe beadott hatóanyagok a kötőszövet stimulálásán keresztül feloldják a zsírsejteket, így ezek kisebbek lesznek. A fokozódó helyi keringés a kiválasztó szervekig juttatja a feloldott zsírt, melyek pedig eltávolítják azt a szervezetből.

A mezoterápiás kezelés eredménye 5-8 cm-rel vékonyabb testtájék.

Ha azonban a páciens diétázik, és testmozgást is végez a kezelésekkel párhuzamosan, akár 15 cm is lehet a körfogatcsökkenés. A lazább, puhább zsírszövet jobban reagál, mint a kemény, erősebb kötőszöveti rostokkal átszőtt. Ilyen típusú zsírszövetük van a férfiaknak, ezért náluk lassabb és mérsékeltebb az eredmény.

A mezoterápiás zsírbonás  menete:

A bőr alapos fertőtlenítését követően egy háló rácspontjainak megfelelően bőr alá, a zsírszövetbe injektáljuk a gyógyszerkoktélt, enyhén átmasszírozzuk, majd fedőkötéssel látjuk el.

A mezoterápiás beavatkozás során fájdalmat nem, csupán apró csípéseket érezhet a páciens, mivel a szúrások nyomán kontrolált gyulladást hozunk létre a zsírszövetben, amely enyhe duzzanatot, viszketést, zúzódásérzést, kipirosodást idézhet elő. Az említett kellemetlenségek maximum 1 hétig állhatnak fenn. A kezelések igazi eredményét kb. 4 hét elteltével észlelheti a páciens. A Network Lipolysis protokollja szerint 3-5 kezelés ajánlott a kezelések közt 4-8 hét szünettel. Ez természetesen eltérhet a különböző hatóanyagú kombinációk esetében.

Minden olyan testrész kezelésére alkalmas ez az eljárás, ahol szeretnénk a zsírszövet mennyiségét csökkenteni, illetve a bőr feszességén javítani. De a legproblémásabb területek a toka, a hát felső része, a felkar, a csípő, a has és a térd belső felszíne. E területeken gyakran a zsírleszívást követően is szükség van a mezoterápiára kiegészítő kezelésként.

A mezoterápia eredményessége a zsírleszívással vetekszik, előnye azonban, hogy nincs szükség altatásra, így nem kell a kórházban tölteni egyetlen éjszakát sem.

A mezoterápiás kezelések széles körben alkalmazhatóak, minden 18-75 év közötti egészséges páciens számára ajánljuk a kezelést. Itt is vannak azonban kivételek: az állapotos hölgyek, gyermeküket még szoptató édesanyák, inzulinnal kezelt cukorbetegek, agyvérzésen átesett páciensek, szívgyógyszereket szedők, rákos megbetegedésben, komolyabb általános betegségben esetleg autóimmun betegségben szenvedők. További kizáró ok a szója, vagy benzylalkohol-allergia, a vérkeringési zavar, vagy rossz állagú heges bőr a kezelt területen, a kezelt terület körüli fertőzés, vagy az 5mg/napnál magasabb dózisú szteroid szedése, cytostatikus kezelés, illetve az antikoaguláns kezelés.

  • +36 1 200 1181
  • +36 30 472 2340

A kezelés előtt és után

Kérjen időpontot!

Tekintse meg árlistánkat!