Bőrsebészet- Lézersebészet

A rhinophyma - borvirágos orr kezelése

A rhinophyma az orr formai változása, az orr szöveteinek megvastagodása, a rozácea nevű, értágulatokkal járó  gyulladásos bőrbetegség legsúlyosabb stádiumában jelentkezik, de önállóan is előfordulhat.

A rosacea 2-3. stádiumában kollagénszerű kötőszöveti felszaporodás alakul ki a bőrben. A rhinophyma főként férfiakon jelentkezik, és a szokásos rosaceás tünetek rendszerint enyhék.  Az orr, a homlok a glabella és az áll, az orr és a felső ajak, a fülkagyló,  vagy az egész arc duzzanatával járhat.

Kezelése

A rhinophyma – borvirágos orr, rezes orr- nevezett betegségben a karfiolszerűen megnövekvő orr komoly esztétikai problémát jelenthet.

Kezdeti stádiumban az értágulatok lézeres elzárásával, a bőr nyugtató gyógykrémekkel történő kezelésével, gondos tisztítással karbantartható.

A rhinophyma betegséggel érintett orr eredetihez hasonló formájának visszaállítása klinikánkon frakcionált széndioxid ( Co2) lézerrel történik

Előrehaladott stádiumban az orr jelentős megnövekedése figyelhető meg ekkor a rhinophyma betegséggel érintett orr eredetihez hasonló formájának visszaállítása klinikánkon speciális frakcionált széndioxid ( Co2) lézerrel történik, a feleslegesen túlburjánzott szövetek finom és kíméletes műtéti lézeres eltávolítására.

A műtétet követően a környezetből az orr bőre hámosodik, színében, tapintatában, formájában az eredetihez hasonló új orr hozható létre.

A rhinophyma orrformázás során rétegenként távolítjuk el a felesleges szövetet.

Akinek az orra karfiolszerűen megnövekedett, az orr vastagsága, vagy az orr egésze megváltozott.

Akinek az orrán rhinophyma betegséget diagnosztizáltak.

.

A rhinophyma orrformázást megelőzően legalább 1 hónappal részletes konzultációt  szükséges , ahol az előkészítést is megbeszáljük a pácienssel.

Előkezelésként helyi készítmények, gyulladt állapotban gyógyszeres előkezelés szükséges.

A rhinophyma orrformázás során  frakcionált széndioxid (CO2) lézerrel  rétegenként távolítjuk el a megnövekedett orr szövetet, A páciens és a személyzet védelme és kényelme érdekében keletkező füstöt világszinvonalú, orvosi füstelszívó rendszerrel vezetjük el.

Az orra  a műtét után  speciális hydrokolloid kötést alkalmazunk a gyorsabb gyógyulás érdekében.

A rhinophyma  CO2 lézeres kezelésének gyógyulási ideje 1 hét- 10 nap. Ezt követően fényvédőt és kozmetikai fedést is tartalmazó készítmény használata mellett visszatérhet normál életmódjához a páciens.

Már egy kezelés is jó kozmetikai eredményt hoz.

Tekintse meg a kezelés előtti és utáni képeinket

  • +36 1 200 11 81
  • +36 30 472 2340

Kérjen időpontot!

Klinikánkon 2019. szeptemberétől az egyik legmodernebb lézertechnikával – a Candela Vbeam Prima lézerrel –  végezzük a beavatkozást.

Tudjon meg többet