Jóindulatú bőrnövedékek eltávolítása

A festékes anyajegyek eltávolítása

Klinikánkon a festékes anyajegyek eltávolítását több mint 25 éves tapasztalatta, és a legmodernebb lézertechnikával végezzük!

Az úgynevezett festékes anyajegyek gyakran velünk születnek, de életünk folyamán is szaporodhat a számuk.  Az egyre növekvő káros UV sugárzás miatt kiemelkedően fontos lett, hogy az anyajegyekkel rendelkezők folyamatos bőrgyógyászati ellenőrzésre, anyajegyszűrésre járjanak.

 

Anyajegyvizsgálat,anyajegyszűrés, anyajegyek eltávolítása

Ha bármilyen változást érzékel anyajegyeivel kapcsolatban, azonnal forduljanak szakemberhez.

Legyen az

egy véletlen sérülés

növekedés

színváltozás

viszketés

 

Érdemes odafigyelni, mert e kis változás jelezheti akár egy melanoma kialakulását is.

A melanoma egy pigmentsejtes daganat,  melynek korai felismerése életet menthet! A melanoma ugyan a bőrrák legritkább formája, de az áttétek kialakulásának nagy kockázata miatt a leginkább veszélyes, sokszor végzetes kimenetelű elváltozás.

Épp ezért a sok anyajeggyel, fehér bőrrel rendelkezők, a gyermekkorban hólyagos napégést szenvedők, a  fokozoztt UV sugárzásnak kitett egyének rendszeres szűrése rendkívül fontos!

Az anyajegyek eltávolítása

Amennyiben szükségessé válik klinikánkon az anyajegyek mind sebészeti, mind lézerrel történő eltávolítását végezzük.

Lézeres műtét esetén klinikánkon a legmodernebb lézertechnikával végezzük a beavatkozásokat, 25 éves ebészeti múltra visszatekintve.

A beavatkozás sebészeti lézerrel történik, ami annyit jelent, hogy az eljárás során a lézersugarat úgy használjuk, mint egy szikét.

Az anyajegyek lézeres eltávolítása – a szikés műtéttel ellentétben – sokkal előnyösebb a páciens számára, mivel a lézeres műtétnél nincs vérzés, mert a lézer hője azonnal elzárja az ereket, emiatt sokkal jobban látszik a kezelt terület.

Az eltávolított anyajegy ugyanúgy megmarad, mint a sima sebészeti beavatkozás során, lehetőséget adva annak vizsgálatára.

A két műtét között a különbség az utókezelésben és az esztétikai végeredményben van.

Az anyajegyeltávolítást követően minden esetben szövettani vizsgálatot kérünk.

  • +36 1 200 1181
  • +36 30 472 2340

Kérjen időpontot!

Tekintse meg árlistánkat!