Arckezelések

A 8 pontos arcszobrászat a ráncfeltöltés legmodernebb eljárása

Arcunk néhány pontján  sajnos – előbb vagy utóbb – de különösen jól láthatóvá válnak az öregedés jelei. Ennek egyik oka, hogy az egyedi vonásokért felelős bőr alatti zsírpárnák tömege csökken, amitől a bőr megereszkedik. A kialakuló térfogathiányok pótlásának egyik legújabb eljárása a 8 pontos arcfeltöltés, melynek vonzereje a természetes, fiatalos arcvonások visszaállításában rejlik.

A bőr öregedési folyamatai az alsó arcfél lógásához, jellegzetes ráncok kialakulásához vezetnek, az egész arc formája pedig felfelé nyitott háromszögből lefelé nyitott háromszög alakúvá változik.

A 8 pontos arcszobrászattal végzett ráncfeltöltés célja 

hogy az arc visszanyerje eredeti formáját, karakterét, de közben természetes maradjon, hiszen csak a hiányt adjuk vissza.

A ráncfeltöltéses beavatkozás során a hyaluronsavas feltöltést azokban a pontokban alkalmazzuk, amelyek kulcsszerepet játszanak az öregedés látványa, az arcforma megváltozása szempontjából. A módszer kiválóan alkalmas a karikás szem problémájának kezelésére is.

A ráncfeltöltés során a kortól, az arc anatómiai viszonyaitól függően 8-10 ponton kell a töltést elvégezni.

A 8 pontos arcszobrászattal végzett ráncfeltöltés esetén mindenkinél egyénre szabott kezelési terv szükséges a lehető legjobb esztétikai eredmény elérése érdekében.

Gyakori kérdések

A hyaluronsav egy teljesen természetes hatóanyag.  A hialuronsavtartalmú töltőanyag szövetbarát, hiszen bőrünk természetes alkotórésze, amely nagy vízmegkötő képességének köszönhetően tartja rugalmasan és fiatalon bőrünket. A hyaluronsav molekulák magukhoz láncolják a vizet, ezáltal csökkentik a mélyebb és a felszíni ráncokat.

A hatás általában 1 évig tart, de az eredmény,  akár azonnal  észrevehető!

A hatóanyag a bőrben 9-12 hónap alatt bomlik le, azaz a hatás hosszantartó.

E kezelés kiválóan  alkalmas a homlokráncok, és az orrszárnytól az ajkakig húzódó úgynevezett nasolabialalis redő feltöltésére /nevetőránc/. Ezen kívül a száj feletti ráncok eltüntetésében is rendkívül eredményes.

Az eljárás egyszerű és gyors, minimális fájdalommal jár,  A páciens a kezelést követően akár rögtön visszazökkenhet megszokott életritmusába.

A kezelni kívánt területet lefertőtlenítjük, majd egy helyi érzéstelenítő krémet viszünk fel. Ezt követően a feltöltőanyagot vékony tűvel több ponton a bőrbe fecskendezzük. A ráncfeltöltéshez mindig hyaluronsav tartalmú feltöltő anyagot használunk, amely korlátlanul utántölthető, ismételhető.

Ritkán fordul elő, de  esetenként előfordulhat átmeneti bőrpír, duzzanat vagy bevérzés.

Allergia, terhesség és szoptatás, autoimmunbetegségek, pikkelysömör, herpes és fertőző bőrbetegségek fennállásakor nem javallott e beavatkozás.

A ráncfeltöltés előtt és után