Bőrdaganatok eltávolítása

Spinalioma - laphámdaganat

A Spinalioma- laphámdaganat egy úgynevezett rákmegelőző állapotokból kifejlődő daganat, mely áttétet képezhet a nyirokutakba, ritkán belső szervekbe. A másik nem festékes bőrréknál, a basaliománál ritkább. Idősebb korban, elsősorban a napfénynek kitett területeken, az arcon, kézfejeken, néha a nyálkahártyákon alakul ki.

A Spinalioma tünetei

A spinalioma esetében kezdeti (in situ) állapotban vörösesbarna, karéjos szélű, lassan növekvő folt a jellemző. Későbbiekben kifekélyesedhet, mélyre terjedhet, csontot, porcot érinthet.

A Spinalioma előfordulása

A spinalioma – laphámrák jellemzően olyan embereken alakul ki, akik sokat és hosszú ideig vannak napon. Ebből adódóan ez a daganattípus gyakrabban érinti a férfiakat, lévén ők gyakrabban végeznek olyan, például építőipari és útburkolói munkát, esetleg hódolnak olyan hobbinak (például a golfozásnak vagy a vitorlázásnak), amely miatt folyamatos nap éri a bőrüket. A kopasz vagy kopaszodó férfiak szintén gyakrabban érintettek, lévén esetükben a napfény az abszolút védtelen fejtetőt éri. A laphámrák inkább a hatvan évesnél idősebb embereket érinti, amikor már egyértelműen az számít, hogy a bőrt az élet során összesen mennyi napsugárzás ért.

A Spinalioma kezelése

A spinliom terápiája műtéti megoldás. Nem operálható esetben szövettani mintavétel után megkísérelhető a sugárkezelés.

  • +36 1 200 11 80
  • +36 30 472 2340

Kérjen időpontot!

Olvassa blogunkat!

A lézeres érkezelés előnyei

 A lézeres érkezelés előnyei

Hogy miért érdemes a lézeres érkezelést választani? Milyen előnyökkel jár a lézeres érkezelés?
A kor előrehaladtával egyre többünknek okoz gondot az értágulatok, visszerek, seprűvénák megjelenése. Ez nem csak esztétikai, de ha kezeletlen marad, egészségügyi problémát, kockázatot is jelenthet számunkra.
A probléma megjelenése mindenképp kezelést igényel.
Klinikánkon a lézeres érkezelés a legmodernebb technikával, és több éves tapasztalattal nyújt megoldást problémájára.
 
(tovább…)

Egyéb kezeléseink