Arckezelések

A kollagén a bőr kötőszövetének egyik legfontosabb összetevője. Bőrünk rugalmasságát a kollagénnek köszönhetjük. A kor előrehaladtával a szervezetünkben található kollagén vízmegkötő képessége csökken, emiatt bőrünk veszít rugalmasságából, és a felszínen ráncok jelennek meg. A kollagénindukciós terápiának  – dermaroller –  hála azonban fokozható a bőr természetes kollagéntermelése, így újra fiatalosan simává, rugalmassá válik bőrünk.

 

Ezt a világszerte egyre népszerűbb, új arcfiatalítóeljárást egy német plasztikai sebész dolgozta ki. Az újdonság maga az eszköz, ami valójában egy 2 cm-es kis henger, melynek teljes felületét apró, hajszálvékony tűk (200 db) borítják. A kezelőorvos 15-20-szor végiggörgeti a dermarollert a problémás területen, ezzel sok apró sérülést okozva a bőr felső rétegében, mire válaszul beindul annak természetes regenerációs folyamata, és 3-4 hónap alatt kiépül az új kollagénhálózat. Ennek köszönhetően ismét feszes és üde lesz a bőr, kisimulnak a ráncok, összeszűkülnek a tág pórusok, kiemelkednek a mély hegek, újra egyenletes lesz a bőrfelszín.

A dermaroller kezelés kíméletes megoldást nyújt:

  • A terhességi csíkok, striák halványítására
  • a tág pórusú bőr megszépítésére
  • aknés hegek eltüntetésére
  • bárányhimlő után visszamaradt kis besüppedések eltüntetésére
  • idősödő bőrre
  • apró ráncokra
  • seborrheas bőrre
  • hypopigmentációra
  • cellulit csökkentésére

A kezelés előtt és után

A kollagén indukciós terápia tehát alkalmas bőrfiatalításra, aknés hegek, tág pórusok és ráncok eltüntetésére. A dermaroller ajánlott 25-50 év közötti korosztályba tartozó nőknek és férfiaknak egyaránt!

A kollagén indukciós terápia nagy előnye, hogy más hasonló célú kezelésekkel szemben (pl. lézeres arcfiatalítás) minimális fájdalommal jár, semmilyen káros mellékhatása nincs, és szükség szerint ismételhető!

Egyéni érzékenységtől függően a dermaroller használata után egy-két napig észlelhető bőrpír. A kezelést követő hetekben fényvédő krémmel védeni kell a bőrt az erős napfény ellen, napozás, szoláriumozás nem ajánlott.

A kezelés a bőr tisztításával, a smink eltávolításával kezdődik, majd ezt követően megtörténik a bőrfelület alapos vizsgálata, a bőrbetegségek, a fertőzések kizárása. Ezek után következik a bőrfelület alkoholmentes fertőtlenítése, majd pedig a mikrodermabráziós kezelés, melynek következtében a helyi érzéstelenítő krém hatása felerősödik. A mikrodermabrázió hatásának fokozása érdekében, előtte 60-75 %-os alkoholos letörlés ajánlott.

Az érzéstelenítő hatóidejének lejárta után tisztítás következik steril gyógyvízspray-vel. Ezt követően a mezoterápiás keverék felét felvisszük a kezelendő bőrfelületre, majd megtörténik a hengerezés minden irányba. A kezelés hatására a bőr erőteljesen kipirul. A kezelés befejezése után a mezoterápiás koktél másik felét is felvisszük a bőrre.Miután a hatóanyagok teljesen felszívódtak, bőrnyugtató krémmel kezeljük a bőrt.

Maga a kezelés körülbelül 1 órát vesz igénybe.

Hetekkel a dermaroller alkalmazását követően már meglepő javulásról számolnak be a páciensek, a legjobb eredmény elérése érdekében 4-6 kezelés javasolt A kezelések között kb. 4 hét szünet szükséges.

Aktív bőrbetegség (pl. herpesz) esetén, akut aknés bőrön (az akut gyulladást antibiotikumos és/vagy retinoid kezeléssel lecsendesítik, s majd csak ezután végzik el a dermaroller kúrát a bőrön), keloid képződésre való hajlam esetén, illetve anyajegyekkel borított területen.

Kérjen időpontot!