Bőrsebészet- Lézersebészet

Lipoma – zsírdaganat, atheroma – kásadaganat eltávolítás

Atheroma - Kásadaganat

A kásadaganat – orvosi nevén atheroma – közvetlenül a bőr alatt; leggyakrabban az arcon, de főleg a hajas fejbőrön előforduló, 1-2 cm-től akár több cm-es nagyságot elérő, tömött, fájdalmatlan, tokos daganat, mely kötőszövetes burokból (tokból) és kásaszerű, szürkésfehér vagy sárgás tartalomból áll.

A kásadaganat úgy keletkezik, hogy a bőr faggyúmirigyeinek kivezető csövét a termelődő faggyú elzárja, miközben a mirigy tovább is termeli a faggyút, mely fokozatosan a mirigyet egyre nagyobb tömlővé tágítja, és fokozatosan növekedve eléri az előbb említett nagyságot. Néha vérkeringési zavarok és bakteriális fertőződés miatt begyulladhat a különben jóindulatú elváltozás.

Lipoma - Zsírdaganat

bőrdaganatok eltávolítása

A zsírcsomó, orvosi nevén lipoma, a bőr alatt található, fájdalmatlan, puha tapintású, mozgatható csomó, az egyik legelterjedtebb bőrproblémák egyike. Többnyire a karokon, lábakon és a törzsön alakul ki, de előfordulhat a nyakon, a fejen, az arcon is. Általában a 40 és 60 év közötti személyeket érinti, nőknél kisebb százalékban fordul elő, mint a férfiaknál.

A legtöbb lipoma öt centiméternél kisebb, viszont szélsőséges esetekben ennél nagyobbra is megnőhet. Ez esetben tanácsos orvoshoz fordulni, mert bár a zsírcsomó még nagy méreteket öltve is fájdalommentes, számos egyéb kényelmetlenséghez vezethet (pl. az arcon). A zsírsejtek alkotta csomó többnyire ártalmatlan, ha nem okoz semmilyen kényelmetlenséget, esztétikai problémát.

 

  • +36 1 200 1181
  • +36 30 472 2340

Kérjen időpontot!

Áraink

50 000 Ft – 80 000 Ft  / első db / mérettől függően

minden további: 40 000 Ft

Kötözés: nem számolunk díjat

Varratszedés: 5 000 Ft

Szövettani vizsgálat – bőrpatológus szakorvossal: 10 000 Ft