Bőrsebészet- Lézersebészet

Hegek

Hegek kezelése

Van remény a hegkezelésben!

A bőr felületét gyakran csúfítják el a korábbi gyulladások, pattanások, vagy esetleg műtétek, balesetek nyomán kialakuló hegek. Kinézetük elsősorban a sérülés típusától és terjedelmétől függ, de az egyéni hegképződési hajlam is meghatározó.

Az elváltozás jellemzője, hogy kezdetben pirosak, jobban láthatóak, majd rózsaszínné válnak, végül elfehérednek. Optimális esetben ezután a hegek picik, vékonyak, és szinte észrevehetetlenek lesznek. Ám ez az érési folyamat testtájtól függően akár egy évig is eltarthat.

Amennyiben a gyógyulás folyamán bármilyen zavar (fertőzés, helytelen hegirány) lép fel, sajnos megváltozhatnak. Kiszélesednek, kiemelkednek, vagy besüppedhetnek, élénk színűek maradhatnak, akár még fájdalmassá is válhatnak. (pl. hipertrófiás heg, keloid). A keloid képződésre való hajlam egyénenként, testtájanként valamint az életkorral változik.

 

Hogyan kezelhetők a már kialakult hegek?

A bőrgyógyász a hegdiagnosztika után megtervezi az egyedi, személyre szabott kezelések kombinációját, amely a bőr színe, típusa, kora, és a heg típusa alapján lehet krém, injekció vagy lézeres kezelés.

Az apró, mély hegek kezelésére subscisiót alkalmazunk, a hegek halványítását BBL készülékkel végezzük, a felszíni egyenetlenségeket mélyhámlasztással, vagy frakcionált lézerrel orvosoljuk a besüppedt hegeket ráncfeltöltő hyaluronsav készítménnyel emeljük ki. 

Lézeres  kezelések

Az új  speciális frakcionált lézerekkel történő kezelés hatására csökken, vagy megszűnik a hegek vörös színe, mérséklődnek a szintbeli egyenetlenségek. A mély hegek a bőr kollagénjének megújulása és a vízmegkötő képesség javulása következtében feltöltődnek, a kiemelkedők pedig laposabbá válnak. A pórusméret egyidejű csökkenésével a heges bőr megjelenése nagymértékben javul.

Feltöltőanyagok használata

A kisebb hegek kezelésére  magas viszkozitású, hosszantartó hyaluronsav gélt alkalmazunk, mely a mély és erőteljes ráncok, kezelésére is alkalmas.  A teljesen felszívódó, nagyon magas viszkozitású  hyaluronsav kifejezetten az arc kontúrozására, az arcközép feltöltésére, hegek esetén a volumenhiánnyal járó területek korrekciójára alkalmas.

Mikor kell megkezdeni a kezelést?

A varratszedés utáni időszakban már azonnal megkezdhetjük a szövetek kezelését a megfelelő krémmel.

A legjobb eredményt friss hegeknél érhetjük el, a már teljesen kifehéredett hegek állapota kevésbé javítható.

Ez esetben gyakran meg kell elégednünk azzal, hogy csökkentjük a pigmentációs elszíneződést vagy a heg, hegek  kiemelkedését a bőr felszínéből.

Ekkor lehetőség van még az újbóli kimetszésre, amely során friss heg keletkezik, és a továbbiakban azt kezeljük. A régi hipertrófiás hegek, keloidok esetében a hegplasztika után azonnali hegkezelés szükséges.

A legmodernebb lézertechnika klinikánkon!

Klinikánkon 2019. szeptemberétő a Candela Vbeam Prima lézer új lehetőségeket teremtett a hegkezelésben.

Tudjon meg többet!

  • +361 200 1181
  • +36 30 472 2340

A kezelés előtt és után

Kérjen időpontot!

Áraink

30 000 – 50 000 Ft alkalmanként

Egyéb kezeléseink