Bőrsebészet- Lézersebészet

Érkezelések

Értágulatok életkortól függetlenül öröklött vagy hormonális okokra visszavezethetően alakulhatnak ki. Nagyon gyakori az arcon és a lábon megjelenő hajszálértágulatok, apróbb visszerek, amelyeket nem tudnak viselőik elrejteni, zavarónak érzik azokat a mindennapokban. 

 

A seprűvénák és visszerek kialakulásában több tényező játszik szerepet: családi hajlam,  testsúlynövekedés, álló foglalkozás, terhesség, és egyéb hormonális változással járó állapotok, sérvek, kismedencei daganatok, valamint a túlzott alkoholfogyasztás és dohányzás. Általában felnőttkorban jelentkeznek, de néha előfordulnak tizenéveseknél is. Nőknél gyakoribb a probléma kialakulása.

Mit tehetünk a kialakult visszerek ellen?

Injekciós érkezelés

 

A szkleroterápia a  seprűvénák és visszértágulatok kezelésére alkalmas eljárás, melynek során a visszérbe injekcióval az érfal hegesedését kiváltó anyagot juttaunk be, majd nyomókötéssel a gyulladt, felmaródott érfalakat összenyomjuk, így azok a hegesedés során összetapadnak, és bennük a keringés megszűnik.

Járhat-e következménnyel az injekciós visszérkezelés? 

Szövődmény az eljárás során ritkán jelentkezik: gyulladás, barnás elszineződés, kis thrombusok, allergia előfordulhat.

 

 

Hogyan történik az injekciós visszérkezelés?

A beavatkozás rövid ideig tart: átlag 15-30 percet vesz igénybe.Ezzel a módszerrel csak a látható vénákat lehet kezelni. Néha a kívánt eredmény eléréséig a kezelés több alkalommal kell megismételni.Az anyag befecskendezésére a bőr előzetes fertőtlenítése után kerül sor. Az injekciók helyére kis vattalabdacsot ragasztunk, majd a végtagot rugalmas pólyával enyhe nyomás biztosítása céljából bekötjük. A páciens a kompressziós harisnyát, vagy a rugalmas pólyát 72 óráig, eseteleg tovább is viseli, de eközben mindennapi tevékenységét elláthatja, járhat, mozoghat, nem kell feküdnie.A bevatkozás kis fájdalommal, az injekció helyén enyhe égő érzéssel járhat, ami azonban elviselhető, nem igényel fájdalomcsillapítást.

A szleroterápia előtt, alatt és után alkalmazott érfalerősítő gyógyszeres kezelés a  beavatkozás hatását növeli.

Kiknél alkalmazható az injekciós visszérkezelés?

Ezt az eljárás Európában több, mint 50 éve alkalmazzák. A kezelt vénák hegesednek, viszont újabbak kialakulását nem előzi meg, ezért a későbbiekben szükség lehet  korrekcióra.

Terheseknek, daganatos- és autoimmun beteségben szenvedőknek ez az eljárás nem ajánlott!

  • +36 1 200 1181
  • +36 30 472 2340

Milyen típusú értágulatot kezelhetünk lézerrel?

  • Hajszálértágulat: egy vékony kitágult érszakasz a bőr felszíni rétegében 0.2-1mm-es vastagságig. Bárhol kialakulatlanak a bőrfelszínen, de leggyakrabban az orr körül, áll, orcák, látható. A lábon is megjelenhetnek, pl. combokon.
  • Apróbb visszerek: (3mm-vastagságig) ezek elsősorban a lábon alakulnak ki, ahol fokozott hidrosztatikai nyomásnak vannak kitéve.
  • Tűzfolt: (Naevus flammeus) születéskor már meglévő értágulat, 
  • Seprűvéna: elsősorban a lábon alakul ki egy pontból sugárszerűen vékony erek ágaznak ki
  • Haemangioma: általában öröklődő tulajdonság. A bőrfelszínen 0.2-5-6mm-es piros, vagy lila színű békés képletek. Ha sérülnek, ilyesztő mértékben vérezhetnek
  • Rosacea

Hogyan hat a lézer az értágulatok eltávolítása esetén?

A bőrbe hatoló lézerfény-nyaláb elnyelődik a hemoglobinban, azaz a vérfestékben. A vér megalvad az érben, majd rövid idő múlva szervezetünk gondoskodik a sérült erek felszívódásáról. A lézer nagyon pontosan irányítható, nem károsítja az ép szöveteket és nem hagy nyomot az egészséges bőrfelületen. A kezelés ideje pár perctől fél óráig tarthat – a kezelendő felület nagyságától függően. A kezelés enyhe melegségérzéssel jár.

Kezelhető területek: legtöbbször az arcon és a lábon fordulnak elő értágulatok, de bármely tesztrészen végezhető lézeres kezelés.

Tudjon meg többet!

Miért előnyös a lézerrel végzett érkezelés?

Végleges megoldás a hajszálerek eltüntetésére
Nagyon rövid idő alatt látványos eredmény érhető el
Nem jár fájdalommal
Pontosan irányítható, biztonságos eljárás
A bőr gyorsan regenerálódik
Nem alakul ki heg a kezelés helyén

Olvassa blogunkat!

A érkezelés előtt és után

Kérjen időpontot!

Tekintse meg árainkat!

Injekciós visszérkezelés, sclerotherápia:

35 000 – 60 000 Ft

A beavatkozás során alkalmazott hatóanyag mennyiségétől függően változik az összeg.

Lézeres seprűvéna – hajszálér kezelés VBeam Prima lézerrel

alapdíj 40.000 Ft / + 600 Ft / lövés

Pl.: 10 lövés = 46.000 Ft –  azaz 40.000 Ft + 10 x 600 Ft

Tűzfolt, veleszületett éranyajegy VBeam Prima lézerrel

alapdíj 40.000 Ft / + 600 Ft / lövés


Egyéb kezeléseink újdonságaink