Bőrsebészet- Lézersebészet

Benőt köröm lézeres műtéte

Benőtt köröm lézeres műtéte 
Benőtt köröm lézeres műtéte

A benőtt köröm többnyire a nagylábujjon előforduló elváltozás, amely valamilyen külső kiváltó ok, legtöbbször a helytelen körömvágási szokások, szűk cipő viselése, esetleg sérülés következtében az oldalsó körömsánc benövését okozza.

A körmök következményes gyulladással gyakran ún. vadhús képzésével reagálnak. A benőtt köröm tünetei: fájdalom, bőrpír, duzzanat, sarjszövet képzése.

Rendelőnkben a folyamat kiterjedésétől függően szakorvosi vizsgálatot és a szóba jövő kezelési módok ismertetését követően lehetőség van:

  1. A műtét nélküli fogszabályozáshoz hasonló ún. spange technika alkalmazására kezdeti stádiumban.

  2. Erősen gyulladt esetekben viszont csak a benőtt köröm lézeres műtéti megoldás hozhat eredményt.

 

 

Benőtt köröm lézeres műtéti eltávolítása

A benőtt köröm lézeres műtéti eltávolításának lényege, hogy helyi érzéstelenítést követően a benőtt körömszélt néhány mm-es csíkban lézerrel eltávolítjuk, majd a körömházban elpusztítjuk a hajhagymához hasonló, un. matrixsejteket. A műtétet követően kötést alkalmazunk. A páciens saját lábán tud a beavatkozást követően távozni. Rendszeres kötéscsere mellett a teljes gyógyuláshoz szükséges idő a gyulladás  mértékétől függően 7-30 nap, azonban az esetek zömében munkából való kiesést az utókezelés nem igényel. A megbeszélt időpontokban a páciensnek sebkontrollra javasolt megjelennie. A műtétet követően már véglegesen keskenyebb köröm fog kinőni, amely nem nő be újra az oldalsó körömsáncba.

A beavatkozást a fent leirt lézeres technikával 1991 óta végezzük és az esetek  kb. 95 %-ában 1 kezeléssel végleges gyógyulást érünk el/ 5000 kontrollált eset/.

A benőtt köröm lézeres műtéti eltávolítására életre szóló garanciát vállalunk, azaz amennyiben a mátrixsejteket nem sikerült 100%-ban elpusztítani, a korrekciós műtétet ingyen elvégezzük.

Válogasson kezeléseink között

  • +36 1 200 1181
  • +36 30 472 2340

Kérjen időpontot!

Áraink

1 db körömszél: 30 000 Ft, továbbiakban 25 000 Ft /körömszél

Köröm eltávolása: 35 000 Ft/db

Spange technika:  10 000 Ft /köröm

Körömágyplasztika, vadhús eltávolítása: 5 000 Ft/körömszél

Műtét előtti konzultáció 15 000 Ft – a konzultációs díjat azonnali műtét esetén elengedjük

Első kötözés:  5 000 Ft, minden további kontroll ingyenes

Olvassa blogunkat

Körömgomba lézeres kezelése

Amit a körömgomba kezeléséről tudni érdemes!

A körömgomba lézeres kezelése

A körömgomba kezelése

Ha elszíneződött, megvastagodott, töredezett a körmünk jó eséllyel körömgombával van dolgunk. De mit tehetünk ellene?

A körömgomba a körömbetegségek legelterjedtebb formája, a fertőzés emberek millióinak életét keseríti meg. Megjelenése egyre gyakoribbá válik, elsősorban az ún. fonalas gombáknak köszönhetően, melyek igen elterjedtek.

(tovább…)