Benőtt köröm lézeres műtéte

Benőtt köröm lézeres műtéte

Benőtt köröm lézeres műtéte

Benőtt köröm lézeres műtéte – Ismerje meg egyik legkeresettebb kezelésünket!

Fájdalmas benőtt köröm?

Akit érint e probléma, a tüneteket bizonyára jól ismeri: fájdalom, bőrpír, duzzanat, sarjszövet, vadhús  képződése a körm mellett.

A benőtt köröm elváltozás többnyire a nagylábujjon fordul elő, amely valamilyen külső kiváltó ok, legtöbbször a helytelen körömvágási szokások, szűk cipő viselése, esetleg sérülés következtében az oldalsó körömsánc benövését okozza.

A körmök következményes gyulladással gyakran úgynevezett vadhús képzésével reagálnak. 

Rendelőnkben a folyamat kiterjedésétől függően szakorvosi vizsgálatot, és a szóba jövő kezelési módok ismertetését követően lehetőség van.

A műtét nélküli fogszabályozáshoz hasonló ún. spange technika alkalmazására. Ez azonban csak a probléma megjelenésének kezdeti stádiumában lehetséges.

Erősen gyulladt esetekben viszont csak a műtéti megoldás hozhat eredményt.

A műtéti eljárás lényege, hogy helyi érzéstelenítést követően a benőtt körömszélt néhány mm-es csíkban lézerrel eltávolítjuk, majd a körömházban elpusztítjuk a hajhagymához hasonló, úgynevezzett matrixsejteket. 

A műtétet követően kötést alkalmazunk. A páciens saját lábán tud a beavatkozást követően távozni. Rendszeres kötéscsere mellett a teljes gyógyuláshoz szükséges idő a gyulladás  mértékétől függően 7-30 nap, azonban az esetek zömében munkából való kiesést az utókezelés nem igényel. 

A megbeszélt időpontokban a páciensnek sebkontrollra javasolt megjelennie. A műtétet követően már véglegesen keskenyebb köröm fog kinőni, amely nem nő be újra az oldalsó körömsáncba.

A beavatkozást a fent leirt lézeres technikával 1991 óta végezzük és az esetek  kb. 95 %-ában 1 kezeléssel végleges gyógyulást érünk el.

Több mint 5000 kontrollált eset.

A műtétre életre szóló garanciát vállalunk, azaz amennyiben a mátrixsejteket nem sikerült 100%-ban elpusztítani, a korrekciós műtétet ingyen elvégezzük.

 

Kattintson!

Share this post