Testkezelések

A seprűvénák és visszerek kialakulásában több tényező játszik szerepet: családi hajlam,  testsúlynövekedés, álló foglalkozás, terhesség, és egyéb hormonális változással járó állapotok, sérvek, kismedencei daganatok, valamint a túlzott alkoholfogyasztás és dohányzás. Általában felnőttkorban jelentkeznek, de néha előfordulnak tizenéveseknél is. Nőknél gyakoribb a probléma kialakulása.

Mit tehetünk a kialakult visszerek ellen?

 

A szkleroterápia a  seprűvénák és visszértágulatok kezelésére alkalmas eljárás, melynek során a visszérbe injekcióval az érfal hegesedését kiváltó anyagot juttaunk be, majd nyomókötéssel a gyulladt, felmaródott érfalakat összenyomjuk, így azok a hegesedés során összetapadnak, és bennük a keringés megszűnik.

 

Járhat-e következménnyel az injekciós visszérkezelés?

 

Szövődmény az eljárás során ritkán jelentkezik: gyulladás, barnás elszineződés, kis thrombusok, allergia előfordulhat.

Hogyan történik az injekciós visszérkezelés?

 

A beavatkozás rövid ideig tart: átlag 15-30 percet vesz igénybe.Ezzel a módszerrel csak a látható vénákat lehet kezelni. Néha a kívánt eredmény eléréséig a kezelés több alkalommal kell megismételni.Az anyag befecskendezésére a bőr előzetes fertőtlenítése után kerül sor. Az injekciók helyére kis vattalabdacsot ragasztunk, majd a végtagot rugalmas pólyával enyhe nyomás biztosítása céljából bekötjük. A páciens a kompressziós harisnyát, vagy a rugalmas pólyát 72 óráig, eseteleg tovább is viseli, de eközben mindennapi tevékenységét elláthatja, járhat, mozoghat, nem kell feküdnie.A bevatkozás kis fájdalommal, az injekció helyén enyhe égő érzéssel járhat, ami azonban elviselhető, nem igényel fájdalomcsillapítást.
A szleroterápia előtt, alatt és után alkalmazott érfalerősítő gyógyszeres kezelés a  beavatkozás hatását növeli.

 

Kiknél alkalmazható az injekciós visszérkezelés?

 

Ezt az eljárás Európában több, mint 50 éve alkalmazzák. A kezelt vénák hegesednek, viszont újabbak kialakulását nem előzi meg, ezért a későbbiekben szükség lehet  korrekcióra.

Terheseknek, daganatos- és autoimmun beteségben szenvedőknek ez az eljárás nem ajánlott!

A kezelés előtt és után

Kérjen időpontot!

Tekintse meg árainkat!