Jóindulatú bőrnövedékek eltávolítása

Az ujjakon kialakuló elváltozások közül leggyakoribb, a mindenki által ismert tyúkszem, amely inkább az idősebb korosztályt sújtja.

Ahogy a bőrkeményedés, a tyúkszem is az elhalt bőr felhalmozódásából és megkeményedéséből alakul ki. A lábujjak ízületei felett, a IV-V. lábujjak összefekvő oldalain, néha a talp nyomásának kitett területeken jelenik meg. A fokozottan elszarusodott növedéknek tölcsér alakú közepe van egy fekete ponttal, ami az alatta elhelyezkedő ideget nyomja, ezáltal okozva fájdalmat.

Keletkezésében szerepet játszanak a szűk cipők, a magas sarkú cipők, a szoros zokni vagy harisnya viselése, az eldeformálódott ujjak, a lábujjak egymáshoz préselődése miatti csontdeformitás, vagy az ujjak bő cipőben való előre – hátra csúszkálása.

A tyúkszem a szervezet egyfajta védekezéseként alakul ki. A keményebb bőr védi a csontot  az irritációtól.

Ha a két egymás melletti ujj összefekvő területein alakul ki a kellemetlen elváltozás, „csókolózó” tyúkszemekről szoktak beszélni. Nem ritka, hogy ezek a jelentéktelennek tűnő bőrkinövések szinte elviselhetetlen szúró-égető fájdalmat okoznak. Továbbá el is fertőződhetnek, begyulladhatnak, ha sokáig dörzsölődnek a cipőhöz.

 

A nem kezelt tyúkszem akár fekély kialakulásához is vezethet!

A tyúkszem kezelése

Kezelésük az esetek nagy részében egyszerű, A tyúkszemre helyezett gyűrű alakú párnával, és a tyúkszem megfaragásával megoldható, ill. tyúkszemtapasszal,, ecsetelővel javítható az állapot. Fontos a kényelmes, bő cipő viselése. Makacs esetekben szükség lehet műtéti beavatkozásra is.

 

Klinikánkon - szükség esetén - a legmodernebb lézeres technikával hajtjuk végre a tyúkszem eltávolítását!
  • +36 1 200 1181
  • +36 30 472 2340

Kérjen időpontot!

Tyúkszem eltávolítása

Tyúkszem eltávolítása:  15 000-20 000 Ft / db

Áraink

Tyúkszem eltávolítása

Tyúkszem eltávolítása:  15 000-20 000 Ft / db