Bőrdaganatok eltávolítása

A Spinalioma rákmegelőző állapotokból kifejlődő daganat, mely áttétet képezhet a nyirokutakba, ritkán belső szervekbe. A másik nem festékes bőrréknál, a basaliománál ritkább. Idősebb korban, elsősorban a napfénynek kitett területeken, az arcon, kézfejeken, néha a nyálkahártyákon alakul ki.

A Spinalioma megjelenési formái

Kezdeti (in situ) állapotban vörösesbarna, karéjos szélű, lassan növekvő folt a jellemző. Későbbiekben kifekélyesedhet, mélyre terjedhet, csontot, porcot érinthet.

A Spinalioma előfordulása

A laphámrák jellemzően olyan embereken alakul ki, akik sokat és hosszú ideig vannak napon. Ebből adódóan ez a daganattípus gyakrabban érinti a férfiakat, lévén ők gyakrabban végeznek olyan, például építőipari és útburkolói munkát, esetleg hódolnak olyan hobbinak (például a golfozásnak vagy a vitorlázásnak), amely miatt folyamatos nap éri a bőrüket. A kopasz vagy kopaszodó férfiak szintén gyakrabban érintettek, lévén esetükben a napfény az abszolút védtelen fejtetőt éri. A laphámrák inkább a hatvan évesnél idősebb embereket érinti, amikor már egyértelműen az számít, hogy a bőrt az élet során összesen mennyi napsugárzás ért.

  • +36 1 200 11 80
  • +36 30 472 2340

A Spinalioma kezelése

Terápiája műtéti megoldás. Nem operálható esetben szövettani mintavétel után megkísérelhető a sugárkezelés.

Kérjen időpontot!