Bőrgyógyászat

Video-dermatoszkópos anyajegyvizsgálat, számítógépes anyajegyszűrés

Anyajegyeink ellenőrzése, éves szűrése az a számítógépes anyajegyvizsgálat legelább évi egyszeri alkalommal mindannyiunk felelőssége!

A napsugárzás – különösen az UV sugarak – károsíthatják a bőrt. Ennek mértéke eltérő, hiszen következményeként az egyszerű leégéstől, az anyajegyből kiinduló melanómáig minden előfordulhat.

A melanoma ugyan a bőrrák legritkább formája, de az áttétek kialakulásának nagy kockázata miatt ez a leginkább veszélyes, sokszor végzetes kimenetelű elváltozás.

A video-dermatoszkópos anyajegyvizsgálat a pontos  diagnózis felállításában segít. Amennyiben szükséges, klinikánkon az anyajegy eltávolítására is lehetőség nyílik.

A kimetszett anyajegyet minden esetben szövettani vizsgálatra küldjük!

A Video-dermatoszkóp

A videodetektált számítógépes anyajegyvizsgáló rendszer az anyajegy képét kinagyítja a monitorra, amelyet a speciális – német anyajegydiagnosztikával foglalkozó orvoscsoport által fejlesztett – orvosi szoftver elemezni képes. Az anyajegyszűrés számítógépes kiértékelő rendszere természetesen nem helyettesíti az orvost, de nagyban segít a pontos diagnózis felállításában. A másik újdonság, hogy a páciens nevéhez rendelt testet ábrázoló sematikus ábrán rögzíthetőek a gyanús anyajegyek, így azok változásai pontosan követhetőek.

A videodetektált számítógépes anyajegyvizsgálat miben hozott újat az orvosi szemhez képest?

Objektívebb lett a diagnózis. Eddig dermatoszkóppal, egy speciális anyajegyvizsgáló nagyító segítségével vizsgáltuk, és írtuk le az anyajegy struktúráját, a szimmetriai és pigmenteltéréseket, de hosszabb időt követően, minden apró részletre kiterjedően ez a leírás nem tudott válaszolni.

A számítógépes módszerrel az anyajegyben végbemenő legapróbb változásokat is észlelni tudjuk. Ezáltal az anyajegy-diagnosztika precízebbé vált, s a változások jól nyomonkövethetőek lettek.

Tekintse meg videónkat az anyajegyszűrés fontosságáról!

Az anyajegyvizsgálata menete

Lefotózzuk a páciens bőrén az anyajegyet, amit a számítógép tárol. A későbbiekben, ha a páciens újra anyajegyvizsgálatra jelentkezik, újabb felvétel készül, így a két kép összehasonlításával követhető, és könnyen észlelhető az anyajegy változása a a két vizsgálat közt eltelt időszakban.A vizsgálat segítségével az anyajegyből, vagy más bőrképletekből kiinduló rosszindulatú bőrdaganatot: melanoma, basalioma, spinailoma, stb. már a kezdeti stádiumában fel tudjuk ismerni, így a pácienst még időben kezelésben  tudjuk részesíteni.

[masterslider_pb alias=”ms-14″]
  • +36 30 472 23 40
  • +36 1 200 11 81

Kérjen időpontot!

Válogasson egyéb kezeléseink között