Körömgyógyászat

Többnyire a nagylábujjon előforduló elváltozás, amely valamilyen külső kiváltó ok, legtöbbször a helytelen körömvágási szokások, szűk cipő viselése, esetleg sérülés következtében az oldalsó körömsánc benövését okozza.

A körmök következményes gyulladással gyakran ún. vadhús képzésével reagálnak. A benőtt köröm tünetei: fájdalom, bőrpír, duzzanat, sarjszövet képzése.

Rendelőnkben a folyamat kiterjedésétől függően szakorvosi vizsgálatot és a szóba jövő kezelési módok ismertetését követően lehetőség van:

  1. A műtét nélküli fogszabályozáshoz hasonló ún. spange technika alkalmazására kezdeti stádiumban.
  2. Erősen gyulladt esetekben viszont csak a műtéti megoldás hozhat eredményt.

A műtéti eljárás lényege, hogy helyi érzéstelenítést követően a benőtt körömszélt néhány mm-es csíkban lézerrel eltávolítjuk, majd a körömházban elpusztítjuk a hajhagymához hasonló, un. matrixsejteket. A műtétet követően kötést alkalmazunk. A páciens saját lábán tud a beavatkozást követően távozni. Rendszeres kötéscsere mellett a teljes gyógyuláshoz szükséges idő a gyulladás  mértékétől függően 7-30 nap, azonban az esetek zömében munkából való kiesést az utókezelés nem igényel. A megbeszélt időpontokban a páciensnek sebkontrollra javasolt megjelennie. A műtétet követően már véglegesen keskenyebb köröm fog kinőni, amely nem nő be újra az oldalsó körömsáncba.

A beavatkozást a fent leirt lézeres technikával 1991 óta végezzük és az esetek  kb. 95 %-ában 1 kezeléssel végleges gyógyulást érünk el/ 5000 kontrollált eset/.

A műtétre életre szóló garanciát vállalunk, azaz amennyiben a mátrixsejteket nem sikerült 100%-ban elpusztítani, a korrekciós műtétet ingyen elvégezzük.

  • +36 1 200 1181
  • +36 30 472 2340

Kérjen időpontot!

Áraink

1 db körömszél: 25 000 Ft, továbbiakban 20 000 Ft /körömszél

Köröm eltávolása: 35.000 Ft/db

Spange technika:  10 000 Ft /köröm